• Boylestraat 22 3112 XD Schiedam  
 • info@robinezijderhand.nl  
 • 06 41915714  

Over Robine


Mijn naam is Robine Kroon-Zijderhand, getrouwd en moeder van 2 lieve knullen met een uitdaging.

Na mijn opleiding aan de HBO-Jeugdwelzijnswerk ben ik blijven werken in de zorg. Na een aantal jaren werken ben ik de PABO gaan volgen. Tijdens het volgen van deze opleiding werd mijn leven verrijkt met het moederschap. Mijn prioriteiten verschoven van werk naar thuis.

Na een zoektocht en een aantal trainingen op het gebied van autisme gevolgd te hebben begon het weer te kriebelen om te gaan werken. Mijn liefde en passie voor kinderen is altijd gebleven. Sinds 2006 ben ik weer aan het werk in het basisonderwijs. Mijn kracht ligt in het het individueel begeleiden van kinderen, die met uitdagingen te kampen hebben.

Zo is kindercoaching op mijn pad gekomen en ben ik die opleidingen gaan volgen. Sinds die tijd mag ik doen waar mijn hart naar uitgaat: kinderen helpen om zich weer fijn te voelen, naast mijn baan in het onderwijs. Ik zie het als een prachtige missie om samen met kinderen en hun ouders een stukje mee te wandelen op hun pad en ondersteuning en begeiding te bieden waar nodig.

Om mezelf als kindercoach te blijven ontwikkelen en mijn vaardigheden te verbreden en verdiepen, heb ik de afgelopen jaren de nodige cursussen, trainingen en workshops gevolgd. En omdat ik nog steeds niet uitgeleerd ben staan er ook nog trainingen in het vooruitzicht.

In 2017 heb ik mij samen met mijn collega Tineke gespecialiseerd in executieve functie bij kinderen. We zijn Leren Leren Schiedam geworden, onze eigen onderneming! We hebben o.a. een kaartenset ontwikkeld waarmee je als coach met het kind doelgericht in gesprek gaat over alle aspecten van executieve functies, zoals reactie inhibitie, doorzettingsvermogen en planning.

 • Robine is een leerkracht met passie voor haar werk. Ze zet zich 100% in voor de kinderen die zij begeleidt. Ze is continu aan het ontwikkelen om haar expertise te vergroten. De expertise brengt zij weer over aan haar collega’s.

  Sven Lispet, directielid

 • Robine is een hardwerkende, positieve en lieve collega. Het is heel fijn om met haar samen te werken!

  Elly Polak, leerkracht

 • Robine is mijn collega op de Jozefschool. Ik vind het erg prettig samenwerken met haar want
  ze is erg professioneel en kan heel goed met kinderen omgaan.

  Jane Smits, St. Jozefschool

 • Robine is een enthousiaste en doortastende collega. Zeer kundig en met een hoop ervaring in het begeleiden van kinderen zowel individueel als in groepjes. Echt een coach die met aandacht werkt.

  Nicole de Gruijter, Uniekko Coaching